Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Pobresa

fusteret | 15 Octubre, 2008 10:52

En aquest primer article del meu bloc, i afegint-me al Dia d'Acció Bloc 2008, parlaré de la pobresa, que es un fenòmen (per donar-li un qüalificatiu) que afecta a moltes més persones de les que sembla arreu del món i també a Espanya, i que resta oblidat per una gran part de la nostra societat.

 

Pobresa és pot definir de moltes maneres, però per simplificar es pot definir com la falta de recursos i bens per pode assolir un nivell de vida digne (entenent per digne el fet de poder assolir les necessitats bàsiques com menjar, dormir, comptar amb un lloc on poder dormir, etc.)

 

A Espanya es considera pobre a aquella persona que no arriba al 50% dels ingresos mitjans de l'Estat. Tenint en compte això, actualment tendriem que hi ha entre un 10% i un 20% de la població espanyola per sota d'aquest llindar. A simple vista pot semblar poc, però si es mira amb nombres absoluts ens trobariem que hi ha entre 4,5 i 9 milions d'espanyols per sota d'aquest llindar de pobresa, i això es molta gent. I Espanya no es l'únic país desenvolupat que pateix aquest problema, sinó que es un problema estes per tots els països desenvolupats, amb nivells de pobresa lleugerament superiors o inferiors als espanyols, però sempre significatius.

 

Per tant, la pobresa no només es un problema dels països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament (per qüalificar-los d'alguna manera) sinó que també hi ha molta gent que viu en països desenvolupats que també està per sota del llindar de pobresa, i moltes vegades s'oblida això i quan es parla de pobresa només es pensa en el tercer món.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb