Miquel └ngel Veny

Recull de reflexions

Ampliaciˇ de l'Institut de Porreres

fusteret | 26 Novembre, 2008 09:32

Tothom a Porreres sap que es necessària una ampliació urgent de l'institut, la situació es extremademant greu aquest any, però el problema no ve només d'aquest any, sinó que ja duim un parell d'anys amb una situació de saturació creixent.

Per això, m'han sorpres les declaracions del nostre batlle afirmant que l'Ajuntament cedirà el local perquè aquesta ampliació es pugui dur a terme, ja que la Conselleria ja hauria d'haver iniciat aquesta ampliació. Amb aquestes declaración deixa entreveure que la conselleria no ha fet la seva feina i que ara ells (l'equip de govern de UM) cediran el local per així donar una solució al problema. Almenys això es el que ha entes la gent.

Després d'informar-me de com funciona el tema de l'ampliació dels instituts, resulta que per a acometre una ampliació, la Conselleria d'Educació requereix a l'Ajuntament que cedeixi el local (es un requisit indispensable) i que com que l'Ajuntament de Porreres no ho havia fet la conselleria no havia previst cap ampliació.

Per tant, ens trobam que el que ha fallat aquí es el nostre equip de govern (UM), ja que això de cedir el local ja fa temps que ho hauria d'haver fet. I ara, com que no ho han fet, intenten fer-nos creure que ells son els "salvadors" i que es la Conselleria la que ha fallat, per ells quedar bé com fan sempre. Si una cosa saben fer molt bé es penjar-se medalles que no els corresponen i carregar les culpes dels seus errors als altres.

El que han de fer, en lloc de "marejar la perdiu" intentant fer creure a la gent que ho fan tot bé, es cedir el local d'una vegada i presentar a la Conselleria d'Educació un informe de la situació actual i una previsió d'alumnes dels anys veniders.

Un dia hist˛ric

fusteret | 06 Novembre, 2008 09:35

Ahir al matí ens varem despertar amb la notícia, diria que la gran notícia. Es compliren els pronòstics i Barack Obama serà el nou president dels Estats Units. Per fi, ens va arribar el desenllaç de les eleccions dels EUA més mediàtiques i que han despertat més interés arreu del món de tota la història, o almenys aquesta es la meva impressió.

Serà un dia que pasarà a la història, però no només per les propostes, el programa, etc. del candidat (que baix el meu punt de vista són molt interessants), sinó sobretot pel fet de que serà el primer president d'origen afroamericà del país. Això suposa un avanç molt important cap a la igualtat i contra el racisme, i demostra que la societat nord-americana ha madurat.

La victoria d'Obama, a més, no ha estat una victoria ajustada, sinó aplastant, per tant indiscutible. Qui ho hauria pensat quan varen començar les primàries del partit demòcrata, que aquell candidat de color arribaria a president. A les darreres hores, he sentit molts anàlistes afirmar que ja es veia venir, que ells ja ho havien dit, etc. però la realitat es que quan es va presentar a les primàries ningú donava res per ell, no perque no fossin interesants els seus plantejaments, sinó pel seu color de pell. Jo mateix, que he seguit aquestes eleccions des del principi, tot i que me va agradar molt des del principi (era el candidat que més m'agradava de tots), en aquell moment (quan era candidat a presidenciable) no hagués apostat res per la seva victòria.

Però bé, el que importa es que avui es el nou president i que el famós YES, WE CAN es una realitat. El canvi s'ha produït. Ara falta que es reflecteixi en la seva gestió al capdavant de la casa blanca. No en tenc cap dubte de que serà així.

 

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb