Miquel └ngel Veny

Recull de reflexions

Un dia hist˛ric

fusteret | 06 Novembre, 2008 09:35

Ahir al matí ens varem despertar amb la notícia, diria que la gran notícia. Es compliren els pronòstics i Barack Obama serà el nou president dels Estats Units. Per fi, ens va arribar el desenllaç de les eleccions dels EUA més mediàtiques i que han despertat més interés arreu del món de tota la història, o almenys aquesta es la meva impressió.

Serà un dia que pasarà a la història, però no només per les propostes, el programa, etc. del candidat (que baix el meu punt de vista són molt interessants), sinó sobretot pel fet de que serà el primer president d'origen afroamericà del país. Això suposa un avanç molt important cap a la igualtat i contra el racisme, i demostra que la societat nord-americana ha madurat.

La victoria d'Obama, a més, no ha estat una victoria ajustada, sinó aplastant, per tant indiscutible. Qui ho hauria pensat quan varen començar les primàries del partit demòcrata, que aquell candidat de color arribaria a president. A les darreres hores, he sentit molts anàlistes afirmar que ja es veia venir, que ells ja ho havien dit, etc. però la realitat es que quan es va presentar a les primàries ningú donava res per ell, no perque no fossin interesants els seus plantejaments, sinó pel seu color de pell. Jo mateix, que he seguit aquestes eleccions des del principi, tot i que me va agradar molt des del principi (era el candidat que més m'agradava de tots), en aquell moment (quan era candidat a presidenciable) no hagués apostat res per la seva victòria.

Però bé, el que importa es que avui es el nou president i que el famós YES, WE CAN es una realitat. El canvi s'ha produït. Ara falta que es reflecteixi en la seva gestió al capdavant de la casa blanca. No en tenc cap dubte de que serà així.

 

  

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb