Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

La importància de dedicar un dia a la lluita contra la SIDA

fusteret | 01 Desembre, 2008 19:33

La SIDA, una malaltia relativament recent en la història, però que ja ha causat més de 25 milions de morts arreu del món. Només amb aquesta dada ja es pot entendre la gravetat que suposa.

 Actualment als països desenvolupats la taxa de contagi ha disminuït moltissim i les morts també, ja que gracies als avenços en la medicina s'ha aconseguit cronificar la malaltia. Però als països subdesenvolupats, sobretot a l'Àfrica central i del sud, la situació no es la mateixa, sinó que més bé es tot el contrari. A aquests països les taxes de contagi són altíssimes i el percentatge de població infectada pel virus també molt alts, arribant a quasi el 50% en alguns països.

Precisament per aquesta reducció en el contagi i les morts, en els països desenvolupats, com es Espanya, s'està produïnt una relaxació, la societat està "oblidant" la perillositat de la malaltia, s'està relaxant l'ús de mesures per evitar el contagi, etc. I això, el que ha provocat es un petit repuntament de les taxes de contagi en els darrers anys.

Per tant, es molt important que existeixi un dia mundial (com es avui) contra la SIDA. Per recordar a la gent que l'enfermetat encara existeix, que es present a la nostra societat i que segueix essent molt perillosa i incurable (tot i que amb els avenços actuals l'enfermetat es pot cronificar i no suposa la mort). I també, per recordar la situació dels països subdesenvolupats, on la gent si que mor per la SIDA, ja que ni poden accedir als mètodes de prevenció (en molts casos tampoc volen) ni als medicament per tractar la malaltia i evitar que sigui mortal.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb