Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Una estirada d'orelles des d'Europa: l'informe Auken

fusteret | 17 Febrer, 2009 16:15

No me sobta gens aquest cop d'atenció que s'ha donat al litoral mediterrani espanyol, per la destrucció masiva que han patit aquests territoris a mans dels especuladors. La veritat es que durant molt de temps s'ha contruït sense cap control, mesura ni mirament. L'únic que ha importat es l'enriquiment ràpid i fàcil d'uns pocs.

Es evident que això no pot continuar, que hem de reflexionar tots (algunes zones ja ho estan fent, com es el cas de les Balears, però altres no, simplement han patit una aturada d'aquesta voràgine destructiva per la crisi econòmica). No es pot continuar destruint el territori. Es hora de pensar en protegir el que ens queda.

A les illes aquesta destrucció també va assolir nivells brutals, i la veritat, la bellesa dels nostres territoris se n'ha resentit. Però per sort, actualment, el camí que s'ha agafat es un altre, i a nosaltres aquesta estirada d'orelles ens arriba quan ja ens haviem possat les orelleres per protegir-nos (per dir-ho d'alguna manera). Actualment, els governs de les illes estan més per promoure el desenvolupament sostenible, la protecció del medi ambient i la recuperació dels espais degradats que per continuar basant el nostres creixement en la construcció desmesurada i la destrucció sense control del territori.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb