Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Recull dels meus comentaris a l'acte que varen cel·lebrar els socialistes de Porreres el passat dissabte

fusteret | 22 Juny, 2009 08:37

El passat dissabte els socialistes de Porreres varem cel·lebrar un sopar per commemorar el 30è aniversari de les primeres eleccions locals. En aquest sopar, que fou tot un èxit, jo, com a Secretari General dels Socialistes de Porreres, vaig "haver" (es el que toca en aquests casos i ho vaig fer amb molt de gust) de pronunciar un breu discurs, el qual trascriure a continuació:

Com tots sabeu, l’any 1979, hi va haver les primeres eleccions democràtiques després de la llarga dictadura franquista. Des de llavors han passat 30 anys, en els quals el sistema democràtic s’ha anat consolidant.

Per les persones que ja hem nascut en democràcia, com es el meu cas, ens pot semblar que això d’anar a votar es algo normal, que sempre ha estat així. Però no, per arribar a aquesta situació actual on la democràcia es vista com una cosa normal, totalment consolidada i sense provocar cap tipus de discussió sobre si es el sistema adequat; per arribar a aquesta situació on els ciutadans gaudeixen de tota una sèrie de drets i llibertats, que ens semblen normals, però que no cal oblidat que no sempre se n’ha pogut gaudir. Per aconseguir tot això, hi va haver persones que lluitaren molt, que pagaren amb la seva vida la defensa de la democràcia i la llibertat.

Aconseguir arribar a tenir un estat democràtic on es respecten els drets i les llibertats de totes les persones, va costar, per desgràcia, sang, suor i llàgrimes; i a això no ho podem oblidar. Hem de rendir honor a aquelles persones que lluitaren i moriren per aconseguir el que avui tenim, i la millor manera de fer-ho es participant de la democràcia, es votant a totes i cada una de les cites electorals a les que se’ns convoca, per tal de enfortir encara més el nostre sistema democràtic i per defensar els nostres drets i les nostres llibertats.

A l’any 1979, després de la llarga etapa de dictadura, no era gens fàcil fer una passa endavant, i presentar-se a unes eleccions formant part de la candidatura d’un partit d’esquerres com el Partit Socialista. Però, tot i això, hi va haver un grup d’homes que ho feren, que iniciaren un camí que ja fa 30 anys que dura. Alguns d’aquests homes es troben aquí, entre nosaltres, i no puc fer més que donar-los les gràcies pel que feren i demanar un fort aplaudiment per ells.

Aquest camí no ha estat fàcil pels socialistes al nostre poble. Ha estat un camí dur i amb moltes dificultats. Però no per això ens hem desanimat mai ni ens desanimarem. Miram al futur amb optimisme i ganes de seguir endavant, sabem que serà difícil, però no ens desmoralitzarem.

Porreres ha tengut 30 anys de governs de dretes. 30 anys de polítiques de dreta són molts anys. Ja es hora que els socialistes hi tenguem alguna cosa a dir. Comença a ser hora de que conformem una alternativa d’esquerres.

Ha arribat el moment de dir basta a aquestes polítiques populistes basades en contentar al poble amb festes i començar a fer polítiques pel poble comptant amb el poble. No es pot donar l’esquena als ciutadans i només comptar amb ells cada 4 anys. S’ha de comptar amb la gent en totes i cada una de les polítiques que es fan. En totes i cada una de les actuacions i projectes que es duen a terme.

En definitiva, nosaltres, els socialistes de Porreres estem convençuts de que podem ser aquesta alternativa progressita i d’esquerres al nostre Ajuntament. Tenim una idea, tenim un projecte de poble i ens sentim amb forces de tirar-lo endavant.

 

 

10 motiua per depositar la confiança en el partit socialista a les properes Eleccions Europees

fusteret | 04 Juny, 2009 19:52

  1. Perquè és necessària una majoria progressista al Parlament Europeuper a sortir d'aquesta crisi econòmica mundial, provocada pels plantejaments neoconservadors que només es poden combatre amb polítiques socials.
  2. Perquè els reptes que ara ens trobam, com el canvi climàtic, només es poden afrontar des de la Unió Europea i, per a fer-ho, és necessària la força d'un partit compromès com el Partit Socialista i no un partit com el PP que fins i tot negà l'existència del canvi climàtic.
  3. Perquè els Socialistes defensam la diversitat cultural i lingüística com a font de riquesa de la identitat cultural de la Unió Europea i no ens manifestam en contra de la nostra història com fa el PP.
  4. Perquè el projecte socialista és modern i impulsa un creixement econòmic i social més sostenible i respectuós amb el medi ambient i el territori, mentre que el PP ja ha demostrat aquí, a Mallorca, que quan ells governen impulsen models especulatius i de destrucció del territori.
  5. Perquè només quan hi ha hagut una majoria progressista al Parlament Europeu és quan s'han impulsat plans d'igualtat i, a més, ara els socialistes espanyols som un referent a Europa per la llei d'igualtat del govern de Zapatero.
  6. Perquè les polítiques socials sempre han estat les senyes d'identitat del Partit Socialista i ara hem adquirit el compromís de defensar, consolidar i ampliar les conquestes socials per construir una Europa Social més forta front als conservadors.
  7. Perquè els socialistes defensam que el principi de cohesió que impulsa Europa reconegui la insularitat de les Illes Balears.
  8. Perquè va ser un Socialista espanyol qui va prendre la paraula al Parlament Europeu per tal de que no s'aprovàs la directiva que ampliava la jornada laboral a 65 hores setmanals com havien proposat els conservadors.
  9. Perquè els Socialistes ens prenem seriosament el projecte europeu i ho demostra la llista que presentam, amb gent treballadora i amb experiència com Juan Fernando López Aguilar i Teresa Riera, mentre que el PP ha aprofitat la llista europea per a donar una sortida d'emergència a Rosa Estaràs pels conflictes interns que viuen.
  10. Perquè aquest partit es juga a Europa i ara som els europeus, després de que ho hagin fet els americans, els que tenim l'oportunitat de demostrar que creiem en les mesures progressistes que defensam els Socialistes per lluitar contra la crisi, el canvi climàtic i els altres reptes que només podem afrontar des de la Unió Europea.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb