Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Recull dels meus comentaris a l'acte que varen cel·lebrar els socialistes de Porreres el passat dissabte

fusteret | 22 Juny, 2009 08:37

El passat dissabte els socialistes de Porreres varem cel·lebrar un sopar per commemorar el 30è aniversari de les primeres eleccions locals. En aquest sopar, que fou tot un èxit, jo, com a Secretari General dels Socialistes de Porreres, vaig "haver" (es el que toca en aquests casos i ho vaig fer amb molt de gust) de pronunciar un breu discurs, el qual trascriure a continuació:

Com tots sabeu, l’any 1979, hi va haver les primeres eleccions democràtiques després de la llarga dictadura franquista. Des de llavors han passat 30 anys, en els quals el sistema democràtic s’ha anat consolidant.

Per les persones que ja hem nascut en democràcia, com es el meu cas, ens pot semblar que això d’anar a votar es algo normal, que sempre ha estat així. Però no, per arribar a aquesta situació actual on la democràcia es vista com una cosa normal, totalment consolidada i sense provocar cap tipus de discussió sobre si es el sistema adequat; per arribar a aquesta situació on els ciutadans gaudeixen de tota una sèrie de drets i llibertats, que ens semblen normals, però que no cal oblidat que no sempre se n’ha pogut gaudir. Per aconseguir tot això, hi va haver persones que lluitaren molt, que pagaren amb la seva vida la defensa de la democràcia i la llibertat.

Aconseguir arribar a tenir un estat democràtic on es respecten els drets i les llibertats de totes les persones, va costar, per desgràcia, sang, suor i llàgrimes; i a això no ho podem oblidar. Hem de rendir honor a aquelles persones que lluitaren i moriren per aconseguir el que avui tenim, i la millor manera de fer-ho es participant de la democràcia, es votant a totes i cada una de les cites electorals a les que se’ns convoca, per tal de enfortir encara més el nostre sistema democràtic i per defensar els nostres drets i les nostres llibertats.

A l’any 1979, després de la llarga etapa de dictadura, no era gens fàcil fer una passa endavant, i presentar-se a unes eleccions formant part de la candidatura d’un partit d’esquerres com el Partit Socialista. Però, tot i això, hi va haver un grup d’homes que ho feren, que iniciaren un camí que ja fa 30 anys que dura. Alguns d’aquests homes es troben aquí, entre nosaltres, i no puc fer més que donar-los les gràcies pel que feren i demanar un fort aplaudiment per ells.

Aquest camí no ha estat fàcil pels socialistes al nostre poble. Ha estat un camí dur i amb moltes dificultats. Però no per això ens hem desanimat mai ni ens desanimarem. Miram al futur amb optimisme i ganes de seguir endavant, sabem que serà difícil, però no ens desmoralitzarem.

Porreres ha tengut 30 anys de governs de dretes. 30 anys de polítiques de dreta són molts anys. Ja es hora que els socialistes hi tenguem alguna cosa a dir. Comença a ser hora de que conformem una alternativa d’esquerres.

Ha arribat el moment de dir basta a aquestes polítiques populistes basades en contentar al poble amb festes i començar a fer polítiques pel poble comptant amb el poble. No es pot donar l’esquena als ciutadans i només comptar amb ells cada 4 anys. S’ha de comptar amb la gent en totes i cada una de les polítiques que es fan. En totes i cada una de les actuacions i projectes que es duen a terme.

En definitiva, nosaltres, els socialistes de Porreres estem convençuts de que podem ser aquesta alternativa progressita i d’esquerres al nostre Ajuntament. Tenim una idea, tenim un projecte de poble i ens sentim amb forces de tirar-lo endavant.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb