Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Discurs de presentació com a candidat socialista a la batlia de Porreres

fusteret | 25 Març, 2011 13:50

Presidenta, consellers, companys i companyes, amics i amigues, bon vespre a tots i totes, i moltes gràcies per acompanyar-nos avui, en un dia tan important. En el dia que presentem la nostre candidatura a les properes eleccions. Una candidatura, que com voreu, combina experiència, seny i gent jove, un grup de gent disposada a treballar molt dur pel nostre poble, per Porreres, i que puc dir que estic molt orgullós d’encapçalar.

Quan els companys de partit me varen demanar que encapçales la candidatura socialista, que lluites per ser el pròxim batlle de Porreres, quan me varen demanar que me poses al capdavant d’aquest projecte renovat i il·lusionant que presentem a les properes eleccions, per una banda me vaig sentir orgullós i feliç, mentre que per altre banda se que es una gran responsabilitat i suposa molta feina. Però, creieu-me, mai m’han fet por les responsabilitats ni la feina, i aquí som, disposat a donar-ho tot pel meu poble, disposat a tot per Porreres. M’agraden els reptes, i afront aquest amb la màxima il·lusió, disposat a ser el proper batlle de Porreres.

El nostre poble necessita una empenta, a l’Ajuntament hi fa falta un canvi moderat i tranquil, però necessari. Es necessària una renovació de formes i prioritats, d’objectius i de persones, i nosaltres, els socialistes estam convençuts que tenim la gent, gent preparada i amb il·lusió per afrontar aquest canvi; i que tenim les idees per dur endavant aquest projecte tant necessari per Porreres.

Quan un governa, fer grans infrastructures es lo més fàcil, lo que més es veu i lo que més ven, però on realment es veuen els bons governants, on hi ha la diferencia entre una bona gestió i una gestió dolenta, es en el dia a dia, són les petites coses, les coses quotidianes les que marquen la diferència, i sobretot el tracte amb la gent. I això, a Porreres, es el que ens ha faltat aquests darrers anys.

El que el poble necessita es un batlle proper, un batlle que escolti a la gent, i sobretot un batlle que trobi solucions als problemes de la gent, i jo, vull ser aquest batlle, estic capacitat per ser el batlle que Porreres necessita.

A Porreres, hi ha moltes coses essencials que no funcionen, manca una gestió més eficient i eficaç, en tenim alguns exemples en la neteja del poble, tot i que fa uns mesos que la cosa ha millorat, curiosament ara que venen eleccions; en el clavegueram, que s’embussa sempre que plou, en el caos circulatori que tenim, ens ho poden confirmar els companys de partit que han vengut a donar-nos suport, lo difícil que els ha estat arribar fins aquí; en la il·luminació nocturna, i en moltes coses més. Tenim un centre, on hi ha la majoria de comerços del poble, que es totalment inaccessible, i això els està afectant, i molt.

S’han fet molts grans projectes, tenim museu, auditori, pavelló municipal, camp de futbol de gespa, etc. Però ara cal mantenir-los, i això suposa un cost molt elevat. Porreres, ja no necessita més grans infraestructures, el que necessitem es mantenir en condicions el que tenim.

Les coses no van bé, ho veiem en el dia a dia del nostre poble. Veiem una necessitat de canvi, recuperar la il·lusió del present per construir el futur, i nosaltres, els socialistes, estam convençuts que tenim el projecte que Porreres necessita per al futur, i crec que jo i el meu equip, som les persones adequades per liderar aquest canvi.

Nosaltres, els socialistes, pensem que no es pot governar, no es pot avançar com a poble si els governants no escolten a la gent, i per això un de les principals prioritats que tenim serà la de potenciar la participació ciutadana, però una participació real, volem que vosaltres, els porrerencs i porrerenques, vos sentiu part del dia a dia, sentiu totes les decisions que es prenguin a l’Ajuntament com a vostres.

Tampoc ens oblidem de la importància que tenen a Porreres totes les associacions i entitats culturals que hi ha, a les quals s’ha de donar el màxim suport per a que segueixin desenvolupant la seva tasca, una tasca tan important i necessària per tots.

També, considerem que els comerciants i empresaris locals, com a motor econòmic del poble que son, han de tenir un òrgan de participació en les decisions de l’Ajuntament. No es pot deixar de banda en les grans decisions a un sector tant important. Per això, nosaltres, apostarem decididament per mantenir un diàleg constant amb el sector comercial i empresarial del poble, per tal d’escoltar totes les seves opinions, necessitats i idees; i a la vegada ens comprometem a consultar, amb ells, totes i cada una de les decisions importants que es prenguin a l’Ajuntament. Nosaltres volem donar als empresaris i comerciants la importància que realment tenen, i per això volem comptar amb ells de manera decidida.

Pel que respecte a la gestió econòmica, volem que a partir d’ara es facin pressuposts realistes, consensuats amb la gent, els empresaris i comerciants i el teixit associatiu del poble. Els grans objectius dels pressuposts del futur han de ser eixugar el  deute municipal, mantenir i gestionar totes les infraestructures que tenim d’una manera correcte, i evidentment, donar solució als problemes quotidians de la gent.

Com veieu, amb les pinzellades que vos he exposat, tenim un projecte seriós, un projecte necessari, un projecte que d’aquí a dia 22 de maig vos anirem explicant en detall, i  al qual anirem incorporant totes les bones idees que ens faceu arribar, perquè nosaltres no volem dur endavant només un projecte socialista, volem liderar el projecte de Porreres, el projecte de tots els porrerencs i porrerenques.

I per això, per desenvolupar aquest projecte, com ja he dit, crec que tenim les persones adequades, el millor equip. Un equip que ara vos aniré presentant.

Primeres propostes i prioritats dels socialistes porrerencs per a la propera legislatura

fusteret | 16 Març, 2011 09:53

Durant els propers anys una de les grans prioritats de l’Ajuntament ha de ser cobrir econòmicament la gestió i el manteniment de tots els equipaments municipals que tenim, sense deixar de oferir cap dels serveis bàsics als ciutadans, i a la vegada millorar tota una sèrie de serveis que així ho requereixen.

 

Així mateix, i lligat amb l’abans exposat, els socialistes consideram que es hora de que es facin pressuposts realistes, que cobreixin les necessitats del poble i permetin dur els pagaments al dia, a la vegada que evitin l’endeutament, que es el gran problema dels ajuntaments a l’actualitat.

 

I, una altre de les grans prioritats dels propers anys, baix el nostre punt de vista, ha de ser la participació ciutadana. Els ciutadans han de ser part del dia a dia de la gestió de l’ajuntament, i han de tenir veu i vot a les grans decisions que afectin al poble, i per tant a ells. No pot ser que només pensin en la gent cada quatre anys a les eleccions, aquesta mentalitat ha de canviar. La gent ha de participar al dia a dia de l’ajuntament, perquè Porreres som tots i cada un dels porrerencs i porrerenques.

 

A més, i lligat amb l’anterior, els comerciants i empresaris han de tenir un òrgan en el que puguin expressar les seves inquietuds, preocupacions i demandes. Un òrgan que es reuneixi periòdicament i en el que tots tenguin veu i vot, i pel que hagin de passar totes les decisions que afectin directa o indirectament al teixit empresarial i comercial del poble. Per això, nosaltres, els socialistes, proposarem la creació del Foro de Comerciants i Empresaris Porrerencs.

A part d’aquestes grans línies, hi ha moltes coses més a fer, que no són menys importants, com per exemple aconseguir tenir atenció sanitària les 24 hores i moltes coses més que vos anirem anunciant en les properes setmanes i explicarem en detall al nostre programa electoral.

MANIFEST DEL PSIB PSOE AMB MOTIU DEL DIA 8 DE MARÇ 2011

fusteret | 08 Març, 2011 15:26

"Les dones, força essencial per sortir de la crisi"  
Commemorem un any més el Dia Internacional de la Dona en un context difícil, però ple d'esperança, perquè l’any 2011 serà l’any de l’inici de la recuperació econòmica i quan es comencin a veure els resultats de les profundes reformes empreses pels governs socialistes,- amb l’aportació de sindicats i empresaris -. I perquè això passi, és fonamental comptar amb la força, amb la determinació, i amb el talent de les dones.
En aquests moments de crisi de l'Estat del Benestar és més necessari que mai que reflexionem sobre la manera d'aconseguir un model social més igualitari, més productiu i eficient, que comporti la dissolució de les desigualtats entre homes i dones. Hem de teixir una nova xarxa de polítiques socials més d'acord amb la realitat social de les dones en la nostra actual societat, i dissenyar un nou catàleg de polítiques públiques que generin més benestar social i més ocupació, des de la cohesió social i reduint els desequilibris entre dones i homes.
I podem fer-ho amb l'orgull i la confiança d'haver assolit, com a societat, les majors quotes d’igualtat - política, legislativa, social en la història del nostre país. Les lleis i els Plans aprovats en aquests set anys de Governs socialistes - la Llei contra la Violència de Gènere, el Pla Concilia, la Llei d'Igualtat, la Llei de salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l'embaràs, la modificació del Codi Civil en matèria de Separació i Divorci, el Pla contra el Tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual- són, en si mateixos, instruments extraordinàriament valuosos i positius, que ens permeten encarar el moment actual en millors condicions que mai.
Hem aconseguit el reconeixement "formal" de la participació de les dones en igualtat i en tots els àmbits, però la realitat és tossuda i seguim arrossegant un gran desequilibri en la participació i en la presa de decisions. La responsabilitat de l’àmbit privat segueix sent majoritàriament femenina i si no aconseguim que la coresponsabilitat sigui un valor compartit per homes i dones i un objectiu de la societat, les dones seguirem estant en clar desavantatge. Només amb una veritable coresponsabilitat entre homes i dones s'equilibraran realment les oportunitats per a elles.
La coresponsabilitat a l’àmbit privat i l'apoderament de les dones en el que és públic són els instruments que ens permetran remoure positivament les estructures socials i lluitar contra la mentalitat masclista, que encara patim. Aquesta fórmula plasmada al Pacte per la Competitivitat, l’Ocupació i la Cohesió social, signat a començaments de legislatura amb els agents socials i econòmics de Balears és el nostre full de ruta perquè el país recuperi el seu benestar econòmic, i social des de la base de la igualtat.
La incorporació de les dones al mercat laboral en igualtat de condicions és fonamental per a millorar la qualitat de la nostra productivitat, i dotar-nos d'un creixement econòmic més eficient i sostenible. Per a això, cal seguir mantenint les mesures d'increment de la igualtat en l'accés de les dones a l’ocupació i en els salaris. Per raons de justícia social, però també d'eficàcia.
El Partit Socialista no consentirà oblidar el potencial i la força de la incorporació laboral de les dones a un mercat de treball més segur i de més qualitat. Fer-ho seria conduir les reformes empreses al fracàs més absolut i a la ruptura de la cohesió social.
Però ha de ser una lluita col·lectiva. És el conjunt de la societat, dones i homes, el que ha de prendre les regnes de la transformació d'aquest país no només per sortir de la crisi actual, sinó per protegir i evitar que aquesta crisi torni a repetir-se en un futur. Per això la coresponsabilitat de la vida personal, laboral i familiar es la pedra angular del nou model social, laboral i econòmic del nostre país.
En aquest dia 8 de març, des del PSIB-PSOE volem reconèixer el valor del feminisme i la lluita de les dones per a la igualtat – potser la transformació de més importància portada a terme en les darreres dècades -.
Els homes i les dones socialistes estem compromesos amb totes aquestes idees i tot això queda palès a les nostres propostes. És un compromís del conjunt del Partit i de tots i cadascú dels seus candidats i candidates. 

   
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb