Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

PER UNA MILLOR SEGURETAT CIUTADANA

fusteret | 06 Maig, 2011 15:20

Els socialistes de Porreres hem intentat fer un programa electoral totalment realista i adaptat a les necessitats del nostre poble. Ha estat una feina molt treballada, ja que hem fet moltes consultes, hem escoltat moltes propestes i sempre hem rebut amb els braços oberts totes les aportacions que ens han fet arribar. 

Ahir va començar la campanya, i durant els propers 15 dies, tant al meu bloc, com al de l'agrupació socialista, vos anirem explicant en detall les propostes del nostre programa electoral. En paper només hem impres les principals propostes, a causa del gran espai i consequent consum de paper (i cost) que suposava, i per això hem optat per explicar les propostes que presentarem a tots els veïns en paper per aquesta via.

Esperam que aquest programa sigui llegit per la majoria de porrerencs i porrerenques, ja que consideram que no es pot anar a votar sense coneixer el que un preten fer, el que proposa i el que no, i evidentment, sense tenir en compte els antecedents de cada un.

 

Avui, vos avanç un primer apartat, que hem titulat " Per una millor seguretat ciutadana":

 

- Creació del Cos de Policia Local i implantació del servei de policia durant les 24 hores del dia. Dotar d’una major seguretat al poble.

Porreres ja ha superat els 5.000 habitants, i una vegada es supera aquesta xifra, els municipis estan obligats a crear el Cos de Policia Local. Actualment, no tenim creat el cos de policia local; per això, nosaltres consideram una prioritat la seva creació, l’augment d’efectius policials i la implantació del servei de policia les 24 hores del dia. Tot això amb l’objectiu de millorar el servei a la ciutadania (poder cobrir totes les entrades i sortides al escoles, vigilància durant la nit, sobretot el cap de setmana, donar millor servei als que tenguin gual permanent, etc.)  i sobretot la seguretat al poble, que es molt necessari.

- Millorar el servei de Gual Permanent.

Ja fa molts anys que els porrerencs i porrerenques que ho desitgen poden disposar de gual permanent a les seves cases. Tot i això, ens han arribat moltes queixes que apunten a que els guals permanents l’únic que els suposen es que els han de pagar. Ens diuen que no hi ha servei les 24 hores, ja que no hi ha policia les 24 hores, i que també s’ha de millorar el servei de grua.

Amb la impantació del cos de policia local i el servei de policia les 24 hores del dia, aquest problema quedarà completament resolt i les persones que per la seva comoditat o necessitat decideixin posar un gual permanent, podran estar tranquils perquè rebran el servei que paguen de manera adequeda.

- Regulació del tancament de carrers i instal·lació de barreres il·luminades o reflectants durant la nit.

Tal com hem anat denunciant al llarg de la legislatura, al nostre poble el tancament de carrers, normalment, es fa sense senyalitzar correctament i sense avisar prèviament. Per això, els socialistes creiem que es necessari que hi hagi un control de tots els tancaments, s’avisi prèviament, es senyalitzi correctament i fins i tot es puguin marcar rutes alternatives a les persones afectades per aquest tancament.

Així mateix, actualment quan hi ha tancaments de carrers per part de l’Ajuntament, es fa amb les tradicionals barreres de ferro, i la majoria de vegades sense il·luminar. Això resulta molt perillós durant la nit, ja que les barreres no es veuen bé i els cotxes corren el risc de patir algun petit accident. Per això, s’han de substituir aquestes velles barreres obsoletes per barreres de plàstic (menys perilloses en cas d’accident) reflectants, per a que siguin ben visibles.

- Millorar la il·luminació nocturna del poble.

La il·luminació del poble, des que hi va haver el canvi de bombetes ha quedat en entredit, ja que els carrers són molt foscos, el que provoca que la gent, durant la nit, hi vagi amb por per l’augment de la sensació d’inseguretat.

Nosaltres, tot i que volem mantenir bombetes de baix cost, necessàries per reduir el consum i per tant la despesa en electricitat, apostarem per canviar les bombetes actuals per noves bombetes de baix consum, però que il·luminin millor els carrers.

- Adequar i aplicar les normes de circulació, instal·lar miralls i senyalitzar millor el poble.

La senyalització del poble és molt deficitària, falten moltes senyals que anirien molt bé per millorar la circulació i la seguretat. Falten senyals, passos de vianants, etc. Així com també, hi ha un gran dèficit de miralls als cantons, fet que fa, en molts casos, fins i tot que sigui perillós creuar aquestes cantonades, a causa de l’escassa visibilitat.

Per això, conjuntament amb el Pla de Mobilitat que realitzarem, farem un estudi de la senyalització necessària i es completarà tot el que es determini que es necessari, senyals de tràfic, passos de vianants, miralls, etc., i no hi és. A la vegada que, amb l’augment de policia local, s’intentarà que s’apliqui i es respecti tota la normativa de circulació.

- Actuacions als carrers que ho requereixin per disminuir la velocitat dels vehicles.

Ens han arribat queixes dels veïns de varis carrers del poble que afirmen que els vehicles circulen a molta velocitat pels seus carrers, i això fa que sigui molt perillós circular a peu o en bicicleta per aquests carrers, a part de les molèsties per renou que això suposa, ja que com tots sabem, els motors dels cotxes fan més renou a major velocitat.

Per això, els socialistes ens comprometem a adoptar les mesures que facin falta a tots els carreres que es detectin aquests problemes, per tal de que els vehicles hi circulin a una velocitat adequeda.

Comentaris

Howdy would you mind sharing which blog platform you're working kfbfddaakecb

Johne292 | 21/12/2014, 22:10

Howdy would you mind sharing which blog platform you're working kfbfddaakecb

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb