Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Pobresa

fusteret | 15 Octubre, 2008 10:52

En aquest primer article del meu bloc, i afegint-me al Dia d'Acció Bloc 2008, parlaré de la pobresa, que es un fenòmen (per donar-li un qüalificatiu) que afecta a moltes més persones de les que sembla arreu del món i també a Espanya, i que resta oblidat per una gran part de la nostra societat.

 

Pobresa és pot definir de moltes maneres, però per simplificar es pot definir com la falta de recursos i bens per pode assolir un nivell de vida digne (entenent per digne el fet de poder assolir les necessitats bàsiques com menjar, dormir, comptar amb un lloc on poder dormir, etc.)

 

A Espanya es considera pobre a aquella persona que no arriba al 50% dels ingresos mitjans de l'Estat. Tenint en compte això, actualment tendriem que hi ha entre un 10% i un 20% de la població espanyola per sota d'aquest llindar. A simple vista pot semblar poc, però si es mira amb nombres absoluts ens trobariem que hi ha entre 4,5 i 9 milions d'espanyols per sota d'aquest llindar de pobresa, i això es molta gent. I Espanya no es l'únic país desenvolupat que pateix aquest problema, sinó que es un problema estes per tots els països desenvolupats, amb nivells de pobresa lleugerament superiors o inferiors als espanyols, però sempre significatius.

 

Per tant, la pobresa no només es un problema dels països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament (per qüalificar-los d'alguna manera) sinó que també hi ha molta gent que viu en països desenvolupats que també està per sota del llindar de pobresa, i moltes vegades s'oblida això i quan es parla de pobresa només es pensa en el tercer món.

 

 

Comentaris

Benvingut

Àgueda | 15/10/2008, 14:25

Benvingut al món dels blogaires.

Re: Pobresa

Àlex | 15/10/2008, 14:27

Cada dia som més els blogaires socialistes. A veure si ens informes del que passa a Porreres!

Re: Pobresa

Cosme | 15/10/2008, 23:20

Bono! Un més, benvingut, tot esperant que te facis el teu "raconet" en aquest món virtual.

Welcome!

Xisco Dalmau | 16/10/2008, 17:33

Amb una setmana, diferents joves socialistes ja s'han ficat dins la xarxa dels blocs. Estic molt content de que tu també t'hagis animat. Endavant!

Pobresa en transports

Mallorca LLevant | 19/10/2008, 11:01

Aquesta és la nostra opinió sobre la gran errada d'aquest projecte:

ERRADES DE PLANTEJAMENT:

1. Falta el pla de mobilitat per la comarca de Llevant i per tot Mallorca.
2. Si el pla de mobilitat digués que la millor opció és el tren faltaria un pla d'impacte ambiental.

ERRADES ESTRATÈGIQUES:

1. La única raó per fer el tren d'Artà és que no han d'expropiar, així ho diu el Pla director sectorial de transports de les Illes Balears i així ho remarquen en alguna notícia. No és motiu suficient per reobrir una via que no duu enlloc.
2. Deixar els problemes de Manacor i allargar el traçat fins a Cala Ratjada per més endavant és una irresponsabilitat política. Aquests dos punts són absolutaments necessaris per assegurar l'èxit del tren, no es pot estudiar després i veure que el que han fet abans no val per res.

ERRADES DE POLÍTICA D'ESQUERRES (si els polítics haguessin estat de dretes això no ho consideraríem una errada sino una bona estratègia):

1. El tren no substituirà el cotxe, al contrari, fomentarà que hi hagi més cotxes perquè les estacions es preveuen amb parking precisament perquè la gent hi pugui deixar el cotxe per anar a l'estació (Ho posa el pla director de transports de les illes balears). Per tant hi haurà més consum de cotxes i de petroli. El motiu, no tenir un pla de mobilitat i una solució que realment aposti per un transport públic de qualitat, eficient i que arribi arreu.
2. Devora les estacions hi haurà especulació urbanística, i molt de sol rústic no programat tendrà la gran pressió de convertir-se en urbà, i s'hi haurà de convertir perquè no té sentit que un poble creixi enfora del punt de connexió amb els altres.

Re: Pobresa

Antonia A. | 22/10/2008, 12:21

quanta raó mallorca llevant, no poden fer vies verdes?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb