Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

LES PRINCIPALS LINIES DE FEINA EN MATÈRIA MEDIAMBIENTAL

fusteret | 24 Setembre, 2009 08:44

Baix el meu punt de vista, hi ha tota una sèrie de línies de feina en matèria mediambiental, en les que s’hauria de fer una feina molt decidida, ja que són bàsiques per aconseguir reduir la contaminació, millorar el nostre entorn, aprofitar millor els recursos naturals i lluitar contra el canvi climàtic. Tot i que es podria fer feina en molts més camps, consider que n’hi ha 4 que s’han de marcar com a estratègics, i que són: 

Reciclatge:  

És necessària una feina molt més decidida en la conscienciació de la gent vers la necessitat de reciclar i aconseguint la implicació de tots els ajuntaments de l’illa que encara no mostren sensibilitat vers el tema. Hi ha molts Ajuntament que han posat en marxa la recollida selectiva, però també es veritat que encara n’hi ha que no ho han fet i seria molt important que tots s’impliquessin en el tema, començant pel més important, Palma, ja que la seva població representa la meitat de la de l'illa. 

-  Fuites d’aigua en les canalitzacions d’aigua potable:  

És un altre dels grans problemes que patim a la nostra illa. Hi ha càlculs que indiquen que es perd al voltant del 30% de l’aigua en fuites. S’hauria de fer una feina decidida i coordinada de lluita contra les fuites, a tots els municipis, millorant la xarxa si es necessari, arreglant les fuites actuals i implantant sistemes de detecció de fuites per intentar que aquest percentatge es redueixi a 0.

Fuites en el clavegueram:

Així com en les canalitzacions d’aigua potable, el clavegueram també pateix fuites. Aquestes fuites, a diferència de les altres, són altament contaminants pel subsòl i en conseqüència per les aigües subterrànies. També s’haurien de posar en marxa iniciatives de millora de les xarxes de clavegueram, de detecció de les fuites actuals i d’instal·lació de sistemes de detecció de fuites. 

Energies renovables i netes:  

Tot i que en els darrers anys s’ha fet feina en la promoció i implantació d’aquest tipus d’energies, encara hi ha molta feina a fer, ja que percentualment el seu aport energètic encara representa molt poc. S’ha de continuar amb la implantació d’aquestes energies però d’una manera més decidida, així com cercar nous possibles sistemes i tècniques per tal d’aprofitar-les millor.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb