Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

El PP i UM impedeixen pujar els impostos a les rendes més altes per fer front a les necessitats socials

fusteret | 16 Novembre, 2010 16:32

        Des del PSIB-PSOE sempre s'han volgut redistribuir els costos de la crisi, pujant els impostos als més rics per poder reduir el dèficit sense haver de retallar despesa social. Per això, des del Partit Socialista s'ha fet un intent avui al Parlament de les Illes Balears d'acometre aquesta pujada d'impostos als més rics. Però, el PP i UM s'han aliat per impedir una pujada d'imposts solidaris que hauria permès al Govern mantenir i reforçar les polítiques socials, en temps de crisi. 

        Aquesta és la situació actual: 

- Els ingressos de la comunitat varen disminuir en 2010 un 30 % respecte del 2009. Això implica manco recursos per a destinar a centres sanitaris, per a escoles, per a mesures que fomentin l'ocupació i per pagar les ajudes a la dependència. 

- El Govern proposa augmentar els ingressos amb mesures que només afecten a les rendes més altes.  NO és proposa en cap moment una pujada generalitzada dels imposts.  

- Les mesures proposades pels socialistes -i rebutjades avui per PP i UM- són tres:  

  • Augmentar del 7% al 8% l'impost de transmissions per a immobles valorats en més de 450.000 €
  • Pujar l'IRPF 1 punt a les persones que guanyen més de 100.000 € / any
  • Augmentar progressivament l'impost de successions (actualment 1%); pujant des del 4% per a quanties superiors a 600.000 euros fins al 20% per a quantitats superiors a 3M €. 

        Aquí tenim un clar exemple de la manera d'actuar del PP, que no vol pujar els impostos als més rics, però augmenta els que afecten a tothom, com demostra el que ha fet el president popular i batle de Marratxí, José Ramon Bauzá, que ha augmentat la pressió fiscal a Marratxí en un 50 % al conjunt de la població.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb