Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

El 13 de Gener de 2011, el dia que es va iniciar el Canvi de Model Territorial a Mallorca

fusteret | 14 Gener, 2011 12:56

Ahir, dia 13 de Gener de 2011, i resalt el dia perquè aquest dia passarà a la història, el Ple del Consell de Mallorca va aprovar definitivament la modificació número 2 del Pla Territorial de Mallorca. Aquesta modificació suposa que s'eliminen 465 hectàrees de creixement, vinculades a 19 àrees de reconversió territorial, per tant, es redueix el sostre de creixement previst al Pla Territorial en 465 hectàrees. Vist així pot semblar poc, però per fer una comparació que tothom entendrà, 465 hectàrees és la superfície que ocuparien 465 camps de futbol, ja que aquests tenen una dimensió d'una hectàrea. I reduir el creixement de Mallorca en 465 camps de futbol, és molt, hi caben moltes edificacions en aquesta superfície.

Per tant, pels que defensam la protecció de la nostra terra davant els especuladors, pels que defensam la conservació del tresor que suposa Mallorca i de l'enorme bellesa paisatgística que tenim i moltes vegades no apreciam en la mesura que es mereix, aconseguir el que ahir vàrem aconseguir al Consell de Mallorca és importantíssim. Estic convençut que les generacions futures de mallorquins i mallorquines ens ho agraïran.

Abans he dit que dia 13 de gener de 2011 passarà a la història, i si així serà, passarà a la història com el dia en qué es varen eliminar les Àrees de Reconversió Territorial del Pla Territorial de Mallorca, i es va iniciar una nova etapa en la política territorial de Mallorca, una nova etapa on s'aplicarà un model territorial sostenible, basat en el seny i en la protecció i posada en valor del tresor paisatgístic que és la nostra estimada Mallorca. 

Per desgràcia, si avui dia 14 es mira la premsa, no sembla que sigui així, ja que hi ha altres notícies més sensacionalistes que han restat importància a la vertadera notícia del dia, però com sempre passa, la història posarà les coses al seu lloc, i el 13 de Gener de 2011 no serà recordat pel dia en que va exclatar la "Operació Claveguera", sinó pel dia en que es va iniciar una nova etapa en la política territorial de Mallorca amb l'eliminació de les ART del Pla Territorial. I, encara m'atreviré més, aquesta legislatura serà recordada per la legislatura del canvi de model territorial i per la legislatura en la que es varen netejar les institucions; però no serà recordada, com sembla que es si miram la premsa diàriament, com la legislatura de la corrupció, perque la legislatura de la corrupció va ser la passada, però d'aquest tema ja en parlaré un altre dia.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb