Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

MANIFEST DEL PSIB PSOE AMB MOTIU DEL DIA 8 DE MARÇ 2011

fusteret | 08 Març, 2011 15:26

"Les dones, força essencial per sortir de la crisi"  
Commemorem un any més el Dia Internacional de la Dona en un context difícil, però ple d'esperança, perquè l’any 2011 serà l’any de l’inici de la recuperació econòmica i quan es comencin a veure els resultats de les profundes reformes empreses pels governs socialistes,- amb l’aportació de sindicats i empresaris -. I perquè això passi, és fonamental comptar amb la força, amb la determinació, i amb el talent de les dones.
En aquests moments de crisi de l'Estat del Benestar és més necessari que mai que reflexionem sobre la manera d'aconseguir un model social més igualitari, més productiu i eficient, que comporti la dissolució de les desigualtats entre homes i dones. Hem de teixir una nova xarxa de polítiques socials més d'acord amb la realitat social de les dones en la nostra actual societat, i dissenyar un nou catàleg de polítiques públiques que generin més benestar social i més ocupació, des de la cohesió social i reduint els desequilibris entre dones i homes.
I podem fer-ho amb l'orgull i la confiança d'haver assolit, com a societat, les majors quotes d’igualtat - política, legislativa, social en la història del nostre país. Les lleis i els Plans aprovats en aquests set anys de Governs socialistes - la Llei contra la Violència de Gènere, el Pla Concilia, la Llei d'Igualtat, la Llei de salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l'embaràs, la modificació del Codi Civil en matèria de Separació i Divorci, el Pla contra el Tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació sexual- són, en si mateixos, instruments extraordinàriament valuosos i positius, que ens permeten encarar el moment actual en millors condicions que mai.
Hem aconseguit el reconeixement "formal" de la participació de les dones en igualtat i en tots els àmbits, però la realitat és tossuda i seguim arrossegant un gran desequilibri en la participació i en la presa de decisions. La responsabilitat de l’àmbit privat segueix sent majoritàriament femenina i si no aconseguim que la coresponsabilitat sigui un valor compartit per homes i dones i un objectiu de la societat, les dones seguirem estant en clar desavantatge. Només amb una veritable coresponsabilitat entre homes i dones s'equilibraran realment les oportunitats per a elles.
La coresponsabilitat a l’àmbit privat i l'apoderament de les dones en el que és públic són els instruments que ens permetran remoure positivament les estructures socials i lluitar contra la mentalitat masclista, que encara patim. Aquesta fórmula plasmada al Pacte per la Competitivitat, l’Ocupació i la Cohesió social, signat a començaments de legislatura amb els agents socials i econòmics de Balears és el nostre full de ruta perquè el país recuperi el seu benestar econòmic, i social des de la base de la igualtat.
La incorporació de les dones al mercat laboral en igualtat de condicions és fonamental per a millorar la qualitat de la nostra productivitat, i dotar-nos d'un creixement econòmic més eficient i sostenible. Per a això, cal seguir mantenint les mesures d'increment de la igualtat en l'accés de les dones a l’ocupació i en els salaris. Per raons de justícia social, però també d'eficàcia.
El Partit Socialista no consentirà oblidar el potencial i la força de la incorporació laboral de les dones a un mercat de treball més segur i de més qualitat. Fer-ho seria conduir les reformes empreses al fracàs més absolut i a la ruptura de la cohesió social.
Però ha de ser una lluita col·lectiva. És el conjunt de la societat, dones i homes, el que ha de prendre les regnes de la transformació d'aquest país no només per sortir de la crisi actual, sinó per protegir i evitar que aquesta crisi torni a repetir-se en un futur. Per això la coresponsabilitat de la vida personal, laboral i familiar es la pedra angular del nou model social, laboral i econòmic del nostre país.
En aquest dia 8 de març, des del PSIB-PSOE volem reconèixer el valor del feminisme i la lluita de les dones per a la igualtat – potser la transformació de més importància portada a terme en les darreres dècades -.
Els homes i les dones socialistes estem compromesos amb totes aquestes idees i tot això queda palès a les nostres propostes. És un compromís del conjunt del Partit i de tots i cadascú dels seus candidats i candidates. 

   

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb