Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Discurs de presentació com a candidat socialista a la batlia de Porreres

fusteret | 25 Març, 2011 13:50

Presidenta, consellers, companys i companyes, amics i amigues, bon vespre a tots i totes, i moltes gràcies per acompanyar-nos avui, en un dia tan important. En el dia que presentem la nostre candidatura a les properes eleccions. Una candidatura, que com voreu, combina experiència, seny i gent jove, un grup de gent disposada a treballar molt dur pel nostre poble, per Porreres, i que puc dir que estic molt orgullós d’encapçalar.

Quan els companys de partit me varen demanar que encapçales la candidatura socialista, que lluites per ser el pròxim batlle de Porreres, quan me varen demanar que me poses al capdavant d’aquest projecte renovat i il·lusionant que presentem a les properes eleccions, per una banda me vaig sentir orgullós i feliç, mentre que per altre banda se que es una gran responsabilitat i suposa molta feina. Però, creieu-me, mai m’han fet por les responsabilitats ni la feina, i aquí som, disposat a donar-ho tot pel meu poble, disposat a tot per Porreres. M’agraden els reptes, i afront aquest amb la màxima il·lusió, disposat a ser el proper batlle de Porreres.

El nostre poble necessita una empenta, a l’Ajuntament hi fa falta un canvi moderat i tranquil, però necessari. Es necessària una renovació de formes i prioritats, d’objectius i de persones, i nosaltres, els socialistes estam convençuts que tenim la gent, gent preparada i amb il·lusió per afrontar aquest canvi; i que tenim les idees per dur endavant aquest projecte tant necessari per Porreres.

Quan un governa, fer grans infrastructures es lo més fàcil, lo que més es veu i lo que més ven, però on realment es veuen els bons governants, on hi ha la diferencia entre una bona gestió i una gestió dolenta, es en el dia a dia, són les petites coses, les coses quotidianes les que marquen la diferència, i sobretot el tracte amb la gent. I això, a Porreres, es el que ens ha faltat aquests darrers anys.

El que el poble necessita es un batlle proper, un batlle que escolti a la gent, i sobretot un batlle que trobi solucions als problemes de la gent, i jo, vull ser aquest batlle, estic capacitat per ser el batlle que Porreres necessita.

A Porreres, hi ha moltes coses essencials que no funcionen, manca una gestió més eficient i eficaç, en tenim alguns exemples en la neteja del poble, tot i que fa uns mesos que la cosa ha millorat, curiosament ara que venen eleccions; en el clavegueram, que s’embussa sempre que plou, en el caos circulatori que tenim, ens ho poden confirmar els companys de partit que han vengut a donar-nos suport, lo difícil que els ha estat arribar fins aquí; en la il·luminació nocturna, i en moltes coses més. Tenim un centre, on hi ha la majoria de comerços del poble, que es totalment inaccessible, i això els està afectant, i molt.

S’han fet molts grans projectes, tenim museu, auditori, pavelló municipal, camp de futbol de gespa, etc. Però ara cal mantenir-los, i això suposa un cost molt elevat. Porreres, ja no necessita més grans infraestructures, el que necessitem es mantenir en condicions el que tenim.

Les coses no van bé, ho veiem en el dia a dia del nostre poble. Veiem una necessitat de canvi, recuperar la il·lusió del present per construir el futur, i nosaltres, els socialistes, estam convençuts que tenim el projecte que Porreres necessita per al futur, i crec que jo i el meu equip, som les persones adequades per liderar aquest canvi.

Nosaltres, els socialistes, pensem que no es pot governar, no es pot avançar com a poble si els governants no escolten a la gent, i per això un de les principals prioritats que tenim serà la de potenciar la participació ciutadana, però una participació real, volem que vosaltres, els porrerencs i porrerenques, vos sentiu part del dia a dia, sentiu totes les decisions que es prenguin a l’Ajuntament com a vostres.

Tampoc ens oblidem de la importància que tenen a Porreres totes les associacions i entitats culturals que hi ha, a les quals s’ha de donar el màxim suport per a que segueixin desenvolupant la seva tasca, una tasca tan important i necessària per tots.

També, considerem que els comerciants i empresaris locals, com a motor econòmic del poble que son, han de tenir un òrgan de participació en les decisions de l’Ajuntament. No es pot deixar de banda en les grans decisions a un sector tant important. Per això, nosaltres, apostarem decididament per mantenir un diàleg constant amb el sector comercial i empresarial del poble, per tal d’escoltar totes les seves opinions, necessitats i idees; i a la vegada ens comprometem a consultar, amb ells, totes i cada una de les decisions importants que es prenguin a l’Ajuntament. Nosaltres volem donar als empresaris i comerciants la importància que realment tenen, i per això volem comptar amb ells de manera decidida.

Pel que respecte a la gestió econòmica, volem que a partir d’ara es facin pressuposts realistes, consensuats amb la gent, els empresaris i comerciants i el teixit associatiu del poble. Els grans objectius dels pressuposts del futur han de ser eixugar el  deute municipal, mantenir i gestionar totes les infraestructures que tenim d’una manera correcte, i evidentment, donar solució als problemes quotidians de la gent.

Com veieu, amb les pinzellades que vos he exposat, tenim un projecte seriós, un projecte necessari, un projecte que d’aquí a dia 22 de maig vos anirem explicant en detall, i  al qual anirem incorporant totes les bones idees que ens faceu arribar, perquè nosaltres no volem dur endavant només un projecte socialista, volem liderar el projecte de Porreres, el projecte de tots els porrerencs i porrerenques.

I per això, per desenvolupar aquest projecte, com ja he dit, crec que tenim les persones adequades, el millor equip. Un equip que ara vos aniré presentant.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb