Miquel Àngel Veny

Recull de reflexions

Algunes contradiccions del PP en matèria de mobilitat, territori i medi ambient

fusteret | 15 Abril, 2011 10:32

Aquesta setmana he quedat sorprès en llegir a la premsa les línies mestres del programa electoral del PP. He vist varies idees que m'han cridar l'atenció. Evidentment, he indagat en el tema cercant el programa complet, que obviament, i seguint la seva línia, és en castellà.

La contradicció més impactant que té el programa electoral, és mostra quan parlen de "soluciones para el transporte terrestre", i diuen: "Llevar a cabo un análisis de rentabilidad de todas las inversiones en infraestructuras de transporte y una valoración de las existentes (electrificación completa del tren, prolongación del metro, etc.) de forma que puedan abordar las inversiones més convenientes desde el punto de vista económico y ambiental". El que va redactar aquest paràgraf es va cobrir de glòria. Ara resulta que faran les inversions en matèria de transport des del punt de vista de la rentabilitat ecònomica i la protecció del medi ambient, cosa amb la que estaria totalment d'acord, si no fos que després diuen que electrificaran el tren (projecte que ja està en marxa per l'actual govern, per tant res de nou). I sobretot, per la meva sorpresa, "prolongación del metro", algú m'haurà d'explicar on hi ha la rendibilitat econòmica en la perllongació del metro, un mitjà de transport totalment insostenible des del punt de vista econòmic pel nombre d'usuaris que té, ja que necessitaria un milió d'usuaris diaris per ser rentable (sense entrar en altres valoracions com la inundació quan plou,....), i evidentment, a Palma es impossible que arribi a tenir aquesta xifra d'usuaris diària.

Però això no es tot, podem trobar més coses, que tot i que no destaquen tant a primera vista, també són dignes de comentari. Per exemple, afirmen que convertiran totes les interseccions a nivell de les vies desdoblades en enllaços a distint nivell. M'agrada com tenen interioritzat els conceptes de posada en valor i conservació del paisatge, i sobretot, sorprèn, la demagògia que han fet en els darrers mesos en el pont de Son Espases, amb tot el que ens han dit, i ara resulta que ells planejen no fer-ne un, sinó fer-ne un munt de ponts, tant o més impactants com el de Son Espases. Visca la coherència de discurs!

També podem destacar que, sabent que som una illa turística, que viu del paisatge, i sobretot del litoral, la seva gran aposta és ampliar els ports esportius. Per tant, en lloc de protegir la bellesa del nostre litoral, millor si el continuam destruint, no?

I el cas dels camps de golf, que no me sorprèn, perquè en aquest aspecte si que han tengut un discurs coherent, sempre els han defensat. Però, com poden defensar la construcció de nous camps de golf, unes infrastructures totalment insostenibles a una illa com Mallorca, amb les condicions climàtiques que tenim? Supòs que la seva resposta serà que serveix per desestacionalitzar el turisme, però, sincerament, crec que per aconseguir una desestacionalització turística vertadera i eficaç en termes econòmics, són altres els camins a seguir, com potenciar el turisme que ve a les illes cercant contemplar els extraordinaris valors paisatgístics de la nostre illa, creant rutes de paseig, itineraris, rutes gastronòmiques, etc.

Finalment, me sorprèn molt la seva postura en matèria energètica. Fins fa poc, pràcticament l'únic discurs clar que tenien era el del futur energètic, i defensaven que l'energia nuclear era l'única sol·lució al problema energètic espanyol. Ara ens venen en que potenciaran les energies renovables i netes com a única opció de futur en matèria energètica. A que es deu aquest canvi radical? O se n'han adonat, després del desgraciat desastre de Japó, que és massa perillosa l'energia nuclear?. No valdria més, en lloc de callar i canviar el discurs de manera radical sense cap explicació, fer-ho, però reconeguent que s'equivocaven defensant l'energia nuclear?

En definitiva, com es pot veure en aquest breu recull, el discurs del PP diu blanc o negre segons li convé, i no segueix cap línia lògica, sinó una línia totalment oportunista, simplement diuen: el que creuen que la gent vol sentir per guanyar les eleccions, i després segurament faran, com sempre han fet, el que els convengui més en cada moment. 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb